ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΣΤΙΦΑΔΟ
ΥΛΙΚΑ
-3-4 Καλαμαρια βαρους εως 1300kg περιπου
-1/2 κιλο κρεμμυδακια μικρα για στιφαδο
-1κουτι χυμο ντοματας
-1κ.σ.τοματοπελτε
-2 φυλλα δαφνης
-3-4 σπορους μπαχαρι
-2 φλυτζανια ελαιόλαδο
-1 ποτηρι λευκο κρασι
-αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαριζετε και πλενετε καλα τα καλαμαρια.Κοβετε σε ροδελες και τα στραγγιζετε.Καθαριζετε και τα κρεμμυδακια.Σε μια κατσαρολα ζεσταινετε το μισο λαδι και σοταρετε τα καλαμαρια.Σβηνετε με το κρασι.Αφηνετε να εξατμιστει και προσθετετε το χυμο ντοματας,τον πελτε, τα μπαχαρικα,και αφηνετε το φαγητο να βραζει.Σε ένα τηγανι ζεσταινετε το υπολοιπο λαδι και τηγανιζετε τα κρεμμυδακια.Τα προσθετετε και αυτά στην κατσαρολα,μαζι με τα καλαμαρια και βραζετε για μιση ωρα ακομα μεχρι να μαλακωσουν και τα κρεμμυδακια,όχι όμως να λιωσουν,και σερβιρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου