lixoudis(λιχουδης)

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

#lixoudis (λιχουδης) //Βουτυρόκρεμα γλασο για κέικ - cupcakes

Πως φτιάξετε βουτυρόκρεμα (γλασο) για διακόσμηση και επικάλυψη κέικ.Είναι τέλεια για το piping cupcakes και ιδανική για γλάσο στα κέικς. 
ΥΛΙΚΑ 
1 φλιτζάνι (250 γραμμάρια) βούτυρο 8 φλιτζάνια (1 κιλό) ζάχαρη άχνη 
1 κ.σ εκχύλισμα βανίλιας 
4-6  κ.σ γάλα
Εκτέλεση 
Στον κάδο του μίξερ βάζετε το βούτυρο μαλακωμενο και χτυπάτε μέχρι να αφρατέψει.  
Προσθέτουμε τη μισή ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε σιγά σιγά το ανακάτεμα.  
Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε τη βανίλια και το μισό γάλα. Ανακατεύουμε μέχρι να μην μείνουν σβώλοι στο μείγμα. 
Προσθέστε και την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη, αλλά μην προσθέσετε άλλο γάλα έως ότου η ζάχαρη άχνη αρχίσει να ανακατεύεται πιο καλά.  
 Προσθέστε μία ή δύο ακόμη κουταλιές της σούπας γάλα μέχρι να επιτευχθεί η επιθυμητή συνοχή. (αν θέλετε μια πιο αραιή βουτυρόκρεμα για να την απλώσετε σε κέικ η μια πιο πηχτή για να βάλετε λουλούδια ή μπορντούρες με το κορνε ζαχαροπλάστικης. 
 Χρησιμοποιήστε τη αμέσως ή φυλάξτε σε σφραγισμένο δοχείο για 2-3 ημέρες στο ψυγείο. Εάν αποθηκεύετε τη βουτυρόκρεμα στο ψυγείο, αφήστε τη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και ανακατέψτε την ξανά για λίγο να αφρατεψει πριν τη χρησιμοποιήσετε.
#lixoudis 

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

#lixoudis (λιχουδης) /Πάστα ψητού σκόρδου.

.:
 Υλικά.
 2 κεφάλια σκόρδο  
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο. Λιγο αλουμινόχαρτο.  
Εκτέλεση : 
 Τυλίγουμε σφιχτά τα σκόρδα ολόκληρα ό...διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ
#lixoudis 

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021

#λιχουδης //lixoudis //Mηλοτηγανιτες




Υλικά 
3-4 μήλα στάρκιν τα κόκκινα. 
•λίγος χυμός λεμονιού
•2 αυγά
•2 κουτ. σούπας ζάχαρη
1  1/2 κούπα φρέσκο γάλα
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 βανίλια
λάδι, για το τηγάνισμα. 



Εκτέλεση 
Πλένουμε και αν θέλουμε καθαρίζουμε τα μήλα. Αφαιρούμε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο και κόβουμε τα μήλα σε λεπτές ροδέλες. Περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού για να μην μας μαυρίσουν.
Σε ένα μπολ Χτυπάμε  τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τη βανίλια,  και το γάλα και τα χτυπάμε να αναμειχθούν.
Ρίχνουμε στη συνέχεια σιγά σιγά το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σχηματιστεί ένα λείος παχύρρευστος χυλός.
Βάζουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Βουτάμε μία μία τις ροδέλες των μήλων στον χυλό και απλώνουμε στο τηγάνι. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές
Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα  σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν τα περιττά λάδια.
Σερβίρουμε σε πιατέλα, περιχύνουμε αν θέλουμε με μέλι, πασπαλίζουμε με κανέλα, καρυδόψιχα ή άχνη ζάχαρη.
#lixoudis. gr 

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021

#lixoudis.(λιχουδης) Αρωματικό ρυζόγαλο.

Υλικά 
Μία κούπα ρύζι καρολίνα 
2,5 κούπες νερό
1 λίτρο φρέσκο γάλα 
2 βανιλιες 
Μισό λεμόνι το ξύσμα του 
7κσ ζάχαρη 
7κσ κορν φλάουρ 
Μισό κ.γ κανέλα ή δύο ξυλάκια 
Εκτέλεση 
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ρύζι να σιγοβράσει ώσπου να πιει το νερό περίπου 20 λεπτά. (συμπληρωνουμε αν χρειαστεί ακόμη λίγο νερό) 
Μόλις βράσει και πιει όλο το νερό ρίχνουμε στην κατσαρόλα το  γάλα, τις  βανίλιες, τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά. Τέλος αραιωνουμε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό και το ρίχνουμε μαζί και την κανέλα στην κατσαρόλα. Ακατεύουμε με το σύρμα συνεχόμενα έως που να πήξει και κατεβάζουμε από τη φωτιά το μοιράσουμε απευθείας στα μπολάκια και πασπαλίζουμε με κανέλα Υ. Γ Εάν το θέλουμε πιο πηχτό ρίχνουμε λίγο παραπάνω κορν Φλάουρ αν το θέλουμε πιο αραιό ρίχνουμε λίγο γαλα παραπάνω . Οσο κρυώνει η κρέμα συνεχίζει να πήζει για αυτό προσοχή στο κορν φλάουρ.