lixoudis(λιχουδης)

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

#lixoudis (λιχουδης) //Βουτυρόκρεμα γλασο για κέικ - cupcakes

Πως φτιάξετε βουτυρόκρεμα (γλασο) για διακόσμηση και επικάλυψη κέικ.Είναι τέλεια για το piping cupcakes και ιδανική για γλάσο στα κέικς. 
ΥΛΙΚΑ 
1 φλιτζάνι (250 γραμμάρια) βούτυρο 8 φλιτζάνια (1 κιλό) ζάχαρη άχνη 
1 κ.σ εκχύλισμα βανίλιας 
4-6  κ.σ γάλα
Εκτέλεση 
Στον κάδο του μίξερ βάζετε το βούτυρο μαλακωμενο και χτυπάτε μέχρι να αφρατέψει.  
Προσθέτουμε τη μισή ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε σιγά σιγά το ανακάτεμα.  
Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε τη βανίλια και το μισό γάλα. Ανακατεύουμε μέχρι να μην μείνουν σβώλοι στο μείγμα. 
Προσθέστε και την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη, αλλά μην προσθέσετε άλλο γάλα έως ότου η ζάχαρη άχνη αρχίσει να ανακατεύεται πιο καλά.  
 Προσθέστε μία ή δύο ακόμη κουταλιές της σούπας γάλα μέχρι να επιτευχθεί η επιθυμητή συνοχή. (αν θέλετε μια πιο αραιή βουτυρόκρεμα για να την απλώσετε σε κέικ η μια πιο πηχτή για να βάλετε λουλούδια ή μπορντούρες με το κορνε ζαχαροπλάστικης. 
 Χρησιμοποιήστε τη αμέσως ή φυλάξτε σε σφραγισμένο δοχείο για 2-3 ημέρες στο ψυγείο. Εάν αποθηκεύετε τη βουτυρόκρεμα στο ψυγείο, αφήστε τη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και ανακατέψτε την ξανά για λίγο να αφρατεψει πριν τη χρησιμοποιήσετε.
#lixoudis 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου