lixoudis(λιχουδης)

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020

ΤΗΓΑΝΙΤΑ ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΙΑ


1 κιλό μπαρμπούνια 
1 κούπα αλεύρι γ.ο.χ 
1 κουπα καλαμποκαλευρο 
αλάτι, 
μπόλικο λάδι για το τηγάνισμα
Λεμόνια για το σερβίρισμα 

Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζετε από λέπια, βράγχια και εντόσθια τα μπαρμπούνια και τα πλένετε καλά. Τα στραγγίζετε και τα στεγνώνετε σε απορροφητικό χαρτί (να μην πιτσιλίζουν κατά το τηγάνισμα)

. Αλατίζετε και αλευρώνετε τα μπαρμπούνια με το μείγμα των αλεύρων. Τα σφίγγεται στην παλάμη σάς στην κοιλιά, μέχρι να ακουστεί ένας θόρυβος σαν κλικάρισμα. Αυτό σημαίνει ότι οι δύο πλευρές των ψαριών έχουν ενωθεί και δεν θα μπει μέσα λάδι κατά το τηγάνισμα. Ετσι, δεν θα ξεραθεί το εσωτερικό τους.  τινάζετε τα ψάρια να φύγει το περιττό αλεύρι. Τηγανίζετε τα μπαρμπούνια σε μπόλικο καυτό λάδι μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα και από τις δύο πλευρές και να γίνουν τραγανά. (3 με 4 λεπτά την καθε πλευρά) Τα βγάζετε και τα αφήνετε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί πριν τα σερβίρετε με φρέσκα λεμόνια. 

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020

Κορμός σοκολάτα (μωσαϊκό) με ζαχαρούχο, (κεράσματα)


Ατομικα  ( κορμος / μωσαϊκό) !! 
υλικά 
1 πακέτο μαργαρίνη 
1 ζαχαρούχο γάλα 
1 κουβερτουρα 
1 φλιτζάνι χοντρόσπασμένα καρύδια 
2 κ.σ κακάο
1 βανιλια 
2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ

Εκτέλεση 
Βάζουμε σε μια μπασινα τη μαργαρίνη την κουβερτούρα, το γάλα, το κακάο, τη βανίλια,τα καρύδια Βάζουμε σε μια κατσαρόλα λίγο νερό να βράζει και από πάνω στον ατμό τη μπασινα και ανακατεύουμε να διαλυσουν τα υλικά. Σπάμε με τα χέρια μας και τα μπισκότα ανακατεύουμε να πάει η σοκολατα παντού. Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί να πέσει λίγο η θερμοκρασία του. 


Κόβουμε κομμάτι αλουμινοχαρτο απλώνουμε το μείγμα και το τυλίγουμε σε ρολό σφιχτά. Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και κόβουμε σε ατομικά κομμάτια,τυλίγουμε σε αλουμινοχαρτο ζαχαροπλαστικής και στο ψυγειο.