lixoudis(λιχουδης)

Τετάρτη 19 Μαΐου 2021

#lixoudis //λιχουδης //Γλυκιά κολοκύθα ψητή στο φουρνο

Γλυκιά κολοκύθα ψητή με ζάχαρη και κανέλα
Υλικά :
Μια κολοκύθα κίτρινη. 
1 φλυτζανι ζάχαρη. 
1 κ.σ κανέλα. 
2 κ.σ βούτυρο λιωμένο. 
Εκτέλεση :
Κόβουμε σε μικρές φέτες την κολοκύθα, και αφαιρούμε τη φλούδα και τα σπόρια. Ραντίζουμε με το βούτυρο και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και την κανέλα.
 Στρώνουμε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί, και απλώνουμε την κολοκύθα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για σαράντα περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Σερβίρουμε με παγωτό ή σαντιγί,ή γιαούρτι.
#lixoudis.gr 

Τρίτη 18 Μαΐου 2021

#lixoudis //λιχουδης //Τηγανιτή καραβιδοψυχα με μαγιονέζα.

Υλικά 
Μισό κιλό καραβιδοψυχα.
Αλεύρι.
Αλάτι και πιπέρι.
Λαδι για το τηγανισμα. 
Για τη σαλτσα :
1 φλυτζανι μαγιονεζα.
2 κ.σ κέτσαπ
1 κ.γ μουσταρδα.
Αλάτι και πιπέρι.
Εκτέλεση :
Αφαιρουμε προσεκτικά το κελυφος από τις καραβίδες, αν έχετε πάρει ήδη καθαρισμένες παραλείψετε αυτό το βήμα.
Αλατοπιπερώνουμε την ψυχα, και αλευρώνουμε. Τινάζουμε το περιττό αλεύρι. Βάζουμε το λαδι σε ένα βαθύ τηγάνι και όταν κάψει ρίχνουμε την ψυχα. Τηγανίζουμε τρία λεπτά περίπου να μην στεγνώσει η ψυχα θέλει προσοχή. Αφαιρούμε με τρυπητη κουταλα σε αποροφητικο χαρτι.
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τη μαγιονεζα με τα υπολοιπα υλικα, και συνοδεύουμε με αυτή την καραβιδοψυχα.
#lixoudis.gr 

Κυριακή 16 Μαΐου 2021

#lixoudis //λιχουδης //Γαριδάκι Συμιακό τηγανιτό.


Υλικά 

Μισό κιλό γαριδάκι Συμιακό
1 κούπα αλεύρι
Αλάτι και πιπέρι
Λαδι για το τηγανισμα.
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά και στραγγίζουμε τις γαριδες σε σουρωτήρι.
Αλευρώνουμε το γαριδάκι ελαφρά, τιναζωντας το περιττό αλεύρι, και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι
Ζεσταίνουμε λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και όταν κάψει καλά, ρίχνουμε το γαριδάκι απλωτά στο τηγανι και λίγο λίγο. Αφήνουμε να ψηθούν λίγα λεπτά και να τραγανισουν.
Αφαιρούμε με τρυπητη κουταλα σε αποροφητικο χαρτι. Σερβίρουμε ζεστό με φρέσκο λεμονι.

#lixoudis.gr