lixoudis(λιχουδης)

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Γίδα βραστή σούπα




Υλικά
1 κιλό κρέας από γίδα κομμενο μεριδες
2 μεγαλα κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα
3 καρότα κομμένα σε ροδέλες
2 πατάτες κομμένες σε κύβους
2 μικρα κολοκυθια κομμενα ροδελες
1/2 ματσάκι σέλινο
1 ωριμη ντοματα κομμενη κυβακια
1κ.σ ανηθο ψιλοκομμενο
11κ.σ.μαιδανο ψιλοκομμενο
λιγο ελαιολαδο
1\2  κουταλιά της σούπας αλάτι
πιπέρι μαυρο
χυμός από δύο λεμόνια


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε πολύ καλά τη γίδα, την κόβουμε σε κομμάτια και τη βάζουμε στην κατσαρόλα με νερό να βράσει.
Βραζουμε για περίπου 40 λεπτά, ξαφρίζοντας.
Κατόπιν, βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα και το πλένουμε κάτω από τη βρύση.
Πλένουμε και την κατσαρόλα και την γεμίζουμε με φρέσκο νερό.
Ξαναβάζουμε το πλυμένο κρέας μέσα στην κατσαρόλα με το νερό να το σκεπάζει,μαζι με τα κρεμμυδια  τη ντοματα και το λαδι.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει για 2 ώρες περίπου μεχρι να μαλακωσει.
Ρίχνουμε τότε τα υπολοιπα υλικα στην κατσαρολα εκτος το λεμονι και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί μέχρι να γίνουν και να μαλακωσει το κρεας..


Λίγο πριν κατεβάσουμε το φαγητό από την φωτιά, προσθέτουμε και τον χυμό των λεμονιών.

Σε βαθύ πιάτο βάζουμε ένα κομμάτι κρέας, γεμίζουμε με ζουμί και λαχανικά, και προσθέτουμε εαν θελουμε και άλλο λεμόνι και πιπέρι .