1 κιλό μπαρμπούνια
1 κούπα αλεύρι γ.ο.χ
1 κουπα καλαμποκαλευρο
αλάτι,
μπόλικο λάδι για το τηγάνισμα
Λεμόνια για το σερβίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζετε από λέπια, βράγχια και εντόσθια τα μπαρμπούνια και τα πλένετε καλά. Τα στραγγίζετε και τα στεγνώνετε σε απορροφητικό χαρτί (να μην πιτσιλίζουν κατά το τηγάνισμα)
. Αλατίζετε και αλευρώνετε τα μπαρμπούνια με το μείγμα των αλεύρων. Τα σφίγγεται στην παλάμη σάς στην κοιλιά, μέχρι να ακουστεί ένας θόρυβος σαν κλικάρισμα. Αυτό σημαίνει ότι οι δύο πλευρές των ψαριών έχουν ενωθεί και δεν θα μπει μέσα λάδι κατά το τηγάνισμα. Ετσι, δεν θα ξεραθεί το εσωτερικό τους. τινάζετε τα ψάρια να φύγει το περιττό αλεύρι. Τηγανίζετε τα μπαρμπούνια σε μπόλικο καυτό λάδι μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα και από τις δύο πλευρές και να γίνουν τραγανά. (3 με 4 λεπτά την καθε πλευρά) Τα βγάζετε και τα αφήνετε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί πριν τα σερβίρετε με φρέσκα λεμόνια.