ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΑΡΥ
-2 Στηθη κοτοπουλου 800γρ περιπου.
-300γρ.κρεμα γαλακτος
-1 κρεμμυδι ψιλοκομμενο
-1/2 πιπερια πρασινη κομμενη
-1/2 πιπερια κοκκινη κομμενη
-1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμενη
-1 κ.σ καρυ.
-1/2 φλυτζανι κρασι λευκο
-1 ποτηρι ζωμο κοτοπουλου.
-1 φυλλο δαφνης
-αλάτι-πιπέρι
-2 κ.σ βουτηρο
-αλευρι για παναρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα τηγανι λιωνετε το βουτηρο και σοταρετε το κρεμμυδι τις πιπεριες και το σκόρδο.Κοβετε το κοτοπουλο σε μπουκιες το αλατοπιπερωνετε το αλευρωνετε,και το ριχνετε στο τηγανι και το σοταρετε και αυτό σε δυνατη φωτια.Σβηνετε με το κρασι.Αφηνετε λιγο να ξεθυμανει και προσθετετε το ζωμο τη δαφνη και το καρυ.Αφηνετε να μαγειρευτει το κοτοπουλο και να εξατμιστουν τα πολλα υγρα.Προσθετετε τοτε την κρεμα γαλακτος,αφηνετε να δεσει η σαλτσα και σερβιρετε.Μπορειτε να το συνοδευσετε τελοια με ριζοτοτο.
lixoudis
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου