ΓΕΜΙΣΤΕΣ
ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ
ΥΛΙΚΑ
8-10 Πρασινες
πιπεριες λιγο μεγαλες για γεμισμα
½ κιλο κιμα
2 μετρια
κρεμμυδια ψιλοκομμενα
1 σκελίδα σκόρδο
ψιλοκομμενη
1κ.γ.φρεσκο
δυοσμο ψιλοκομμενο
1 κ.σ.μαιδανο ψιλοκομμενο
1 κ.σ.μαιδανο ψιλοκομμενο
1 Κουτι
ντοματακια ψιλοκομμενα
½ φλυτζανι
ελαιόλαδο
1 φλυτζανι ρυζι
γλασσε
Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζετε σε ένα μπολ τον κιμα και προσθετετε το μισο ψιλοκομμενο κρεμυδι,το σκόρδο,το δυοσμο, το μαιδανο,το ρυζι,το αλατιπιπερο και ζυμωνετε καλαΑφερειτε από τις πιπεριες το κοτσανι και το γυρω από αυτό,τα σπορια και τις πλενετε καλα.Γεμιζετε με το μειγμα του κιμα.Σε φαρδια κατσαρολα ζεσταινετε το λαδι και σοταρετε το υπολοιπο κρεμυδι.Προσθετετε και τα ντοματακια και συνεχιζετε το σοταρισμα.Τωρα τοποθετειτε μεσα στην κατσαρολα τις πιπεριες προσθετετε λιγο νερο ως τη μεση περιπου από τις πιπεριες,και σιγοβραζετε για 40’-50΄λεπτα περιπου.Αν σας εχει περισεψει μειγμα κιμα μπορειτε να το κανετε μικρα μπαλακια (σαν γιουβαρλακια)και να τα βρασετε μαζι με τις πιπεριες.
lixoudis
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου