ΥΛΙΚΑ
-5 κ.σ βουτηρο η' μαργαρινη
-6 κ.σ αλευρι
-1 λιτρο γαλα
-αλατι-πιπερι ασπρο
-μοσχοκαρυδο
-1 αυγο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταινετε το γαλα και το κρατατε κατα μερος.Σε αλλη κατσαρολα ζεσταινετε το βουτηρο,οχι να καψει και ριχνετε το αλευρι ανακατευωντας με ξυλινη κουταλα,Αφηνετε λιγο να ψηθει το αλευρι και προσθετετε το ζεστο γαλα ανακατευωντας συνεχως με ξυλινη κουταλα και μετα με το συρμα δυνατα να μην σβολιασει.Αφηνετε να βρασει και να δεσει η σαλτσα και αποσυρετε απο τη φωτια Προσθετουμε τοτε και τα μπαχαρικα (αλατι.πιπερι,μοσχοκαρυδο) και τελος το αυγο ανακατευωντας δυνατα με το συρμα.
-5 κ.σ βουτηρο η' μαργαρινη
-6 κ.σ αλευρι
-1 λιτρο γαλα
-αλατι-πιπερι ασπρο
-μοσχοκαρυδο
-1 αυγο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταινετε το γαλα και το κρατατε κατα μερος.Σε αλλη κατσαρολα ζεσταινετε το βουτηρο,οχι να καψει και ριχνετε το αλευρι ανακατευωντας με ξυλινη κουταλα,Αφηνετε λιγο να ψηθει το αλευρι και προσθετετε το ζεστο γαλα ανακατευωντας συνεχως με ξυλινη κουταλα και μετα με το συρμα δυνατα να μην σβολιασει.Αφηνετε να βρασει και να δεσει η σαλτσα και αποσυρετε απο τη φωτια Προσθετουμε τοτε και τα μπαχαρικα (αλατι.πιπερι,μοσχοκαρυδο) και τελος το αυγο ανακατευωντας δυνατα με το συρμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου