ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ
· 1-1/2 κιλο ψαρια για βραστα(ροφος, σκορπινα κ.λ.π.)
· 2 κρεμμυδια ξερα χονδροκομμενα
· 1 πατατα καθαρισμενη κομμενη σε μεγαλα κοματια
· 1 ντομάτα ψιλοκομμενη
· 2 καροτα κομμενα ροδελες
· 1 κλωναρι σελερι
· 1 φυλλο δαφνης
· 2 φλυτζανια λαδι
· 2 λεμονια το χυμο τους
· Αλάτι-πιπέρι
· 1 φλυτζανι λαδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαριζετε και πλενετε καλα τα ψαρια.Βαζετε νερο στην κατσαρολα και βαζετε τα ψαρια να βρασουν για 15’ με 20’ λεπτα αναλογα το βαρος του ψαριου.Αποσυρετε το ψαρι από την κατσαρολα και με ένα σουρωτηρι σουρωνετε το νερο σε μια άλλη κατσαρολα.Βαζετε εκει τα λαχανικα όλα, το λαδι τα μπαχαρικα και βραζετε για μιση ωρα περιπου.Καθαριζετε το ψαρι το βαζετε στην κατσαρολα και σερβιρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου