ΥΛΙΚΑ για 6 ατομα
-1 χταποδι ολοκληρο γυρω στο ενα κιλο περιπου
-2-3 ντοματες ωριμες τριμμενες
-1 κ.σ ντοματοπελτε
-1 μεγαλο ξερο κρεμμυδι ψιλοκομμενο
- 1 πακετο κοφτο μακαρονακι(500 γρ.)
-1 κουπα ελαιολαδο
-αλατι-πιπερι-1 φυλλο δαφνης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλενουμε και καθαριζουμε το χταποδι βγαζωνταστου την 'κουκουλα' και το κεφαλι.Το βαζουμε σε μια κατσαρολα μονο του και το σιγοβραζουμε για 20 ΄ περιπου χωρις νερο ΄'το χταποδι απο μονο του θα βγαλει υγρα'.Το βγαζουμε και το κοβουμε σε μικρα κοματακια.Επειτα ζεσταινουμε το λαδι και σοταρουμε το κρεμμυδι προσθετουμε τη ντοματα και τον πελτε αραιωμενο,το αλατοπιπερο,τη καιτη δαφνη,βαζουμε μαζι και το κομμενο χταποδακι σκεπαζουμε με νερο ,και σιγοβραζουμε, για περιπου μιση ωρα ακομη.Σε αλλη κατσαρολα βραζουμε το μακαρονακι τα στραγγιζουμε τα ανακατευουμε με το χταποδακι και σερβιρουμε.
-1 χταποδι ολοκληρο γυρω στο ενα κιλο περιπου
-2-3 ντοματες ωριμες τριμμενες
-1 κ.σ ντοματοπελτε
-1 μεγαλο ξερο κρεμμυδι ψιλοκομμενο
- 1 πακετο κοφτο μακαρονακι(500 γρ.)
-1 κουπα ελαιολαδο
-αλατι-πιπερι-1 φυλλο δαφνης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλενουμε και καθαριζουμε το χταποδι βγαζωνταστου την 'κουκουλα' και το κεφαλι.Το βαζουμε σε μια κατσαρολα μονο του και το σιγοβραζουμε για 20 ΄ περιπου χωρις νερο ΄'το χταποδι απο μονο του θα βγαλει υγρα'.Το βγαζουμε και το κοβουμε σε μικρα κοματακια.Επειτα ζεσταινουμε το λαδι και σοταρουμε το κρεμμυδι προσθετουμε τη ντοματα και τον πελτε αραιωμενο,το αλατοπιπερο,τη καιτη δαφνη,βαζουμε μαζι και το κομμενο χταποδακι σκεπαζουμε με νερο ,και σιγοβραζουμε, για περιπου μιση ωρα ακομη.Σε αλλη κατσαρολα βραζουμε το μακαρονακι τα στραγγιζουμε τα ανακατευουμε με το χταποδακι και σερβιρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου