lixoudis(λιχουδης)

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021

#lixoudis (λιχουδης) //Ριζότο μανιταριών

ΥΛΙΚΑ
500 γρ.μανιταρια λευκά 
500 γρ.ρυζι αρμποριο ή Καρολίνα 
2 σκελιδες σκόρδο ψιλοκομενες
1 μικρο ξερο κρεμμυδι ψιλοκομενο
1φρεσκο κρεμμυδακι ψιλοκομενο
1 μικρό καρότο κομμένο σε μικρό καρέ 
1 ποτηρι λευκο κρασι
1κ.γ.κουρκουμα
2 φύλλα δάφνης 
Λίγο φρέσκο θυμάρι 
Αλάτι-φρεσκοτριμενο πιπέρι
½ φλυτζανι ελαιόλαδο
2κ.σ.βουτηρο
1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη ή άλλα ίδιο τυρί 
1 κυβο λαχανικων δυαλυμενο σε μισό λίτρο ζεστο νερο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλενετε τα μανιταρια και τα σκουπιζετε καλα με απορροφητικο χαρτι.Τα κοβετε σε φετες.Σε ένα φαρδυ τηγανι ζεσταινετε το ελαιόλαδο και  σοταρετε τα κρεμμύδια, και το σκόρδο.Προσθετετε τα μανιταρια και σοταρετε και αυτά.Αφηνετε 2’-3’ λεπτα και προσθετετε στο τηγάνι το καρότο και το ρυζι και το ανακατευετε με τα αλλα υλικα Σοταρετε και το ρυζι 2’-3’ λεπτα και <σβηνετε>με το κρασι.Αφηνετε να εξατμιστει το κρασι και προσθετετε  σιγα-σιγα το ζεστο νερο με τον κυβο λαχανικων,τον κουρκουμα,το αλατοπιπερο, τα φύλλα της δάφνης και ανακατευετε.Αφηνετε να μαγειρευτει το φαγητο γυρω στα 15’με 20 λεπτα περίπου να είναι το ρυζι Al dente. Λιγο πριν αποσυρετε από τη φωτια προσθετετε και το βουτηρο το θυμάρι ψιλοκομμένο και ανακατεύετε δυνατά το ρυζι τέλος ρίχνετε και την παρμεζανα αποσυρετε από τη φωτια συνεχίζετε να ανακατεύεται να χυλωσσει το ρυζι , και σερβιρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
#lixoudis.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου