Υλικά:για τις φακές
2 κούπες νερό
1 κούπα φακές
2 σκελίδες σκόρδο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καρότο κομμένο σε ροδελες
Για το χούμους :
1 κ.σ. ταχίνι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
Χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι
Μισό κ.γ. καπνιστή πάπρικα
Μισό κ.γ. κύμινο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζουμε στο νερό τις φακές, το σκόρδο, το καροτο και το κρεμμύδι, και βράζουμε για 15 με 20 λεπτά, μέχρι οι φακές να απορροφήσουν όλο το νερό.
Βάζουμε τις φακές μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μούλτι και τα πολτοποιούμε. Ελέγχουμε το αλάτι και τα μπαχαρικα και προσθέτουμε - διορθώνουμε κατά βούληση. Σερβίρουμε σε πιατέλα ή μπολ και γαρνιρουμε με την Μαριναρισμενη ντομάτα,και πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Για τη Μαριναρισμενη ντομάτα :
1 ντομάτα κομμένη καρέ
2 κ.σ ελαιόλαδο
1 κ.σ μπαλσάμικο ξύδι
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη.
Βάζουμε όλα τα υλικά μας σε ένα μπολ και ανακατεύουμε.
#lixoudis.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου