Υλικά:
375 γρ κουβερτούρα
200 γρ βούτυρο
7 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 Φλιτζάνι ζάχαρη
1 βανίλια
μια πρεζα αλάτι
1 1/2 φλυτζάνι αλεύρι
Εκτέλεση
Σε μια μπασίνα σε Μπεν μαρι βάζουμε να λιωσει το βούτυρο με την κουβερτούρα αφού τα έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια.
Εν τω μεταξύ σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε πολυ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρίσει, τη βανίλια και το αλάτι.
Προσθέτουμε σιγά σιγά και το αλεύρι κοσκινισμενο και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μίγμα της λιωμένης σοκολάτας με το βούτυρο
Αδειάζουνε το μείγμα σε μια πολυ καλά βουτυρωμένο και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε για περίπου 15 με 18 Λεπτά λεπτά στους 200 βαθμούς Κελσίου. Όσο πιο πολύ το ψηνετε το κέικ αυτό στεγνώνει και παύει να είναι ρευστή η σοκολάτα. Για αυτό προσοχή στο χρόνο.
Δε ξεφορμάρουμε αμέσως το αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με ζάχαρη άχνη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου