Υλικά
2 χοιρινες σπαλομπριζολες γυρω στο μισό κιλό η κάθε μια.
Μαριναδα:
1 φλυτζανι ελαιόλαδο
1 σφηνακι λευκο κρασι
1 κ.γ. μουσταρδα
Αλάτι -πιπέρι
Λιγο παπρικα γλυκια
1 κλαρακι δεντρολιβανο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
Εκτελεση:
Εκτελεση:
Βαζετε τις μπριζολες με τα ολα υλικα της μαριναδας σε ένα μπολ και ανακατευε με τα χερια σας να παει παντού κανωντας απαλό μασάζ. Αφήνετε στο Ψυγειο για μια ωρα περιπου να μαριναριστουν ,
Αναβετε τα κάρβουνα στο μπαρμπεκιου και ψηνετε τις μπριζολες σε μετρια φωτια για 5 με 7 λεπτα περιπου από την κάθε πλευρα(εξαρτάται βέβαια ο χρόνος από το μέγεθος και το βάρος της μπριζολας ) ωστε να ψηθουν με ωραίο χρώμα και να παραμεινουν ζουμερες .Αν θέλετε έχτρα γεύση μπορείτε να κάνετε ένα γλάσο (εδώ η συνταγή) και να τις γλασαρετε λίγο πριν τις βγάλετε. Τυλίξτε και μερικές πατατούλες με αλουμινοχαρτο και βάλτε τες πάνω στη θρακα να ψηθούν και συνοδέψτε με αυτές τις μπριζολες, με ένα ωραίο αρωματικό βούτυρο με σκορδο, πάνω στην πατάτα και την μπριζόλα. Συνοδέψτε με μουσταρδα ή μπάρμπεκιου σάλτσα.
Εναλλακτικα εάν δεν εχετε καρβουνα μπορειτε να ψησετε τις μπριζολες στο γκριλ. Σερβιρετε πασπαλιζωντας με ριγανη και φυλλαράκια δεντρολίβανο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου