ΥΛΙΚΑ:
250γρ. ρύζι για ριζότο ή Καρολίνα.
1 φλιτζάνι τυρί τριμμένο σκληρό.
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 λουκάνικα κοτόπουλο κομμένα καρέ.
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1μικρο ξερο κρεμμυδι ψιλοκομμενο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 μεγάλο καρότο στον τρίφτη
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε μικρά καρέ
150 γρ. μανιταρια λευκα ψιλοκομμένα ή κονσέρβα κομμένα.
1 κούπα ανάμεικτα λαχανικά κατεψυγμένα.
αλάτι & φρεσκοτριμμενο πιπερι
Μισό κ.γ καρυ
Μισό κ.γ κουρκουμα
2 φύλλα δαφνης
1 σπόρο κάρδαμο
Εκτέλεση
Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε τα μανιτάρια να σοταριστουν και να ψηθούν. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και προσθέτουμε τα κρεμμυδια και το σκόρδο και σοταρουμε μέχρι να γυαλίσουν για 2-3΄λεπτα. Κατόπιν ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα λουκάνικα,το τριμμένο καρότο, το κάρδαμο, τη δαφνη, το καρυ και τον κουρκουμα,και συνεχίζουμε το σοτατισμα. Τέλος προσθετουμε και τα ανάμεικτα λαχανικά και ανακατεύουμε συνεχώς.Σοταρουμε για 2΄-3΄λεπτα και ριχνουμε στην κατσαρολα και το ρυζι, και το σοτάρουμε μαζί με τα λαχανικα για δύο τρία λεπτά. Αλατοπιπερωνουμε και συμπληρωνουμε νερο ζεστό πάντα στην κατσαρόλα (να σκεπάσει το ρυζι και λιγο παραπάνω) και σιγοβράζουμε το πιλάφι για περίπου 15 με 18 Λεπτά Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί ανακατεύουμε, και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Το σερβίρουμε ως ελαφρύ γεύμα ή σαν γαρνιτούρα σε ψητο κρέας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου