ΣΥΚΩΤΙ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ
Υλικά:
4 φέτες συκώτι μοσχαρίσιο
½ λίτρο γάλα για το μαρινάρισμα
αλάτι, πιπέρι ελαιόλαδο
Ριγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Με ένα μυτερο κοφτερο μαχαιρι αφαιρουμε οσο πιο πολλα
νευρα από το συκωτι,και το χαραζουμε ελαφρα,να μην μαζεψει πανω στη σχαρα.
Βάζετε το συκώτι σε ένα μπολ με γάλα και το αφήνετε
τουλάχιστον για μισή ώρα στο ψυγείο. Το
μαριναρισμα στο γαλα εχει μεγαλη σημασία
για το συκώτι, γιατί το απαλλάσει από τη βαριά μυρωδιά που προέρχεται από το αίμα,
χαλαρώνει τους ιστούς,και γινετε πιο τρυφερο. Στη
συνέχεια, το
βγάζετε, και το σκουπίζετε καλά με χάρτινη
πετσέτα .Τελος το ραντιζετε με λιγο ελαιόλαδο αλατοπιπερωνετε και το απλωνετε
στο καυτο σχαροτηγανο.Ψηνετε 3΄με 4΄λεπτα από την κάθε πλευρα (αναλογα βεβαια
και το ποσο χοντρες είναι οι φετες)Δεν
θελουμε να στεγνωσει και να ξεραθει το συκωτι.Πασπαλιζουμε με ριγανη και
σερβιρουμε.Μπορειτε να το συνοδεψετε με τηγανιτες πατατες,πιλαφι,η πουρε
πατατας.Επισης αν σας αρεσει το σκόρδο ψιλοκοψτε 1 σκελίδα σκόρδο και απλωστε
πανω στο ψημενο συκωτι.Δοκιμαστε το!!!!!
#lixoudis.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου