Σάλτσα ντομάτα΄
Napoletana΄
Υλικα:
1κιλο ώριμες ντομάτες ψιλοκομμενες
1 ξερο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κ.γ. ζάχαρη
2 φύλλα δάφνης
5-6 φρεσκα φυλλα βασιλικο
Αλάτι-πιπέρι
Εκτελεση:
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο. ανακατεύοντας για 5 λεπτά. Προσθετετεστην
κατσαρολα τις ντομάτες, την πάστα ντομάτας, τη ζάχαρη,το αλατοπιπερο και τα
φύλλα δάφνηςΣκεπαζετε την κατσαρολα και σιγοβραζετε ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 1 ώρα ή
μέχρι να δέσει η σάλτσα.Λιγο πριν κατεβασετε από τη φωτια ριχνετε στη σαλτσα
και τα φυλλα βασιλικου.Σερβιρετε τη σαλτσα στα ζυμαρικα σας σπαγγετι,πενες,κ.λ.π.πασπαλιζωντας
με τριμμενη παρμεζανα η΄κεφαλοτύρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου