Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

lixoudis.gr//Σάλτσα ντομάτα΄ Napoletana΄

Σάλτσα ντομάτα΄ Napoletana΄

Υλικα:
1κιλο ώριμες ντομάτες ψιλοκομμενες



2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ξερο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κ.γ. ζάχαρη
2 φύλλα δάφνης
5-6 φρεσκα φυλλα βασιλικο
Αλάτι-πιπέρι
Εκτελεση:

Ζεσταίνουμε το  λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο. ανακατεύοντας για 5 λεπτά. Προσθετετεστην κατσαρολα τις ντομάτες, την πάστα ντομάτας, τη ζάχαρη,το αλατοπιπερο και τα φύλλα δάφνηςΣκεπαζετε την κατσαρολα και σιγοβραζετε  ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 1 ώρα ή μέχρι να δέσει η σάλτσα.Λιγο πριν κατεβασετε από τη φωτια ριχνετε στη σαλτσα και τα φυλλα βασιλικου.Σερβιρετε τη σαλτσα στα ζυμαρικα σας σπαγγετι,πενες,κ.λ.π.πασπαλιζωντας με τριμμενη παρμεζανα η΄κεφαλοτύρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου