Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

lixoudis.gr//ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΡΥΖΙ (ΣΑΝ ΡΙΖΟΤΟ)


ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΡΥΖΙ (ΣΑΝ ΡΙΖΟΤΟ)
ΥΛΙΚΑ:
1κιλο χοιρινο κρεας από λαιμο η΄σπαλα



½ κιλο ρυζι καρολινα
2 κρεμμυδια ξερα ψιλοκομμενα.
2 σκελιδες σκόρδο ψιλοκομμενες
3 πιπεριεριες πρασινες κερατα,κομμενες
1 κουτι ψιλοκομμενα ντοματακια
1κ.σ.μουσταρδα
1ποτηρακι λευκο κρασι
Λιγο ανηθο ψιλοκομμενο
Λιγο μαιδανο ψιλοκομμενο
Λιγο βουτηρο(2κ.σ.περιπου)
1 φλυτζανι παρμεζανα τριμμενη η΄κεφαλογραβιερα
Αλάτι-φρεσκοτριμμενο πιπέρι
Λιγο ελαιόλαδο για το σοταρισμα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλενετε και ψιλοκοβετε το κρεας σε μικρες μπουκιτσες.
Ζεσταινετε το ελαιόλαδο και σοταρετε το κρεας ,να θωρακιστει ,και ,να παρει χρωμα.Προσθετετε στην κατσαρολα το κρεμμυδι ,το σκόρδο ,και τις πιπεριες,και σοταρετε μαζι με το κρεας μεχρι να μαραθουν.Σβηνετε με το κρασι και αφηνετε λιγο να εξατμιστει το αλκοολ.Ριχνετε στην κατσαρολα και τα ψιλοκομμενα ντοματακια,τη μουσταρδα,το αλατοπιπερο,συμπληρωνετε και ένα ποτηρι νερο και σιγοβραζετε για δεκα λεπτα.
Προσθετετε στο κρεας το ρυζι και τα μυρωδικα και ανακατευετε.Συμπληρωνετε βραστο νερο σιγα- σιγα ανακατευωντας παντα,και μαγειρευετε για 15΄με 20΄λεπτα μεχρι το ρυζι να είναι ετοιμο και να εχει χυλωσει.Πριν κατεβασετε το φαγητο από τη φωτια,ριχνετε και το βουτηρο,και τελος δενετε το φαγητο νε το τριμμενο τυρι,ανανακατευωντας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου