ΠΑΤΣΑΣ ΣΟΥΠΑ
Υλικά συνταγής:
1 κιλο μοσχαρίσιες κοιλιες( πατσάς)
1 κιλο μοσχαρίσιες κοιλιες( πατσάς)
1 ξερο κρεμμυδι καθαρισμενο
ολοκληρο
3 σκελιδες σκόρδο ολοκληρες
Λιγο ελαιολαδο
1λεμόνι το χυμό
1λεμόνι το χυμό
½ φλυτζανι ξυδι λευκο
Αλάτι, άσπρο πιπέρι:
Υλικά για το σκορδοστούμπι:
3 - 4 σκελίδες σκόρδο λιωμμενες
Ξύδι ½ κούπα
Για το σερβιρισμα καυτερό μπούκοβο:
όσο σας αρέσει (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζετε νερό να βράσει και βράζετε τον πατσά για 15’ λεπτά αφου τον εχετε πλυνει καλα. Αδειάζετε το νερό και το πετάτε. Κόβετε τον πατσα ψιλό ή πιο χοντρό, ανάλογα με το πώς τον προτιμάτε. Βάζετε άλλο νερό να βράσει και προσθέτετε τον πατσά που εχετε ψιλοκοψει.Προσθετετε το κρεμμυδι ολοκληρο 3 σκελιδες του σκορδου ολοκληρες,το λαδι,αλατοπιπερο,το ξυδι,το χυμο λεμονιου. Τον αφήνετε να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει. Μπορεί να χρειαστεί και 3 ώρες .
Φτιάχνετε το σκορδοστούμπι χτυπώντας τα σκόρδα μαζί με το ξύδι. Σερβίρετε τον πατσά με το σκορδοστούμπι και πασπαλιζωντας με το μπούκοβο εάν σας αρεσει.
Αλάτι, άσπρο πιπέρι:
Υλικά για το σκορδοστούμπι:
3 - 4 σκελίδες σκόρδο λιωμμενες
Ξύδι ½ κούπα
Για το σερβιρισμα καυτερό μπούκοβο:
όσο σας αρέσει (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζετε νερό να βράσει και βράζετε τον πατσά για 15’ λεπτά αφου τον εχετε πλυνει καλα. Αδειάζετε το νερό και το πετάτε. Κόβετε τον πατσα ψιλό ή πιο χοντρό, ανάλογα με το πώς τον προτιμάτε. Βάζετε άλλο νερό να βράσει και προσθέτετε τον πατσά που εχετε ψιλοκοψει.Προσθετετε το κρεμμυδι ολοκληρο 3 σκελιδες του σκορδου ολοκληρες,το λαδι,αλατοπιπερο,το ξυδι,το χυμο λεμονιου. Τον αφήνετε να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει. Μπορεί να χρειαστεί και 3 ώρες .
Φτιάχνετε το σκορδοστούμπι χτυπώντας τα σκόρδα μαζί με το ξύδι. Σερβίρετε τον πατσά με το σκορδοστούμπι και πασπαλιζωντας με το μπούκοβο εάν σας αρεσει.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:πατσας με ποδι Μοσχαρισιο(εδω)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου