ΧΑΛΒΑΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ
-150 γρ.σιμιγδαλι ψιλο.
-70 γρ.αλευρι που φουσκωνει μονο του.
-6 αυγα.(χωριστα τα ασπραδια)
-2 φυσιγγια βανιλια.
-100γρ.αμυγδαλα κοπανισμενα καλα.
ΣΙΡΟΠΙ
-1/2 κιλο ζαχαρη
-1/2 κιλο κρασι γλυκο samos
-1/2 πορτοκαλι το χυμο του και το ξυσμα.
-φλουδα από ένα λεμονι.
-1 ξυλακι κανελας
-3-4 καρφια γαριφαλα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινατε με το σιροπι:βραζετε όλα τα υλικα μαζι για περιπου 10’ λεπτα.
Εν τω μεταξυ χτυπατε τα ασπραδια στο μιξερ σε σφιχτή μαρεγκα.Χαμηλωνετε στροφες και προσθεστε τους κροκους έναν-έναν.Κλεινετε το μιξερ και αναμειγνυετε στα αυγα το σιμιγδαλι το αλευρι,και τα αμυγδαλα,ανακατευωντας προσεχτικα με τη σπατουλα.Τοποθετειτε το μειγμα σε βουτηρωμενη και αλευρωμενη φορμα, η ταψακι και ψηνετε σε προθερμασμενο φουρνο,180 βαθμους για μιση ωρα περιπου.Βγαζετε από το φουρνο και αφηνετε να κρυωσει.Σιροπιαζετε το κρυο γλυκο με το ζεστο σιροπι.
lixoudis
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου