ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ
ΥΛΙΚΑ
1κοματι χοιρινο κρεας χωρις κοκαλο 1-1.300 κιλα περιπου
1 κρεμμυδι ψιλοκομμενο
1καροτο σε ροδελες
1 κλωναρι θυμαρι
1 φυλλο δαφνης
1 ποτηρι λευκο κρασι
200 γρ.αποξηραμενα δαμασκηνα χωρις κουκουτσια
200γρ.κρεμα γαλακτος
Αλάτι-πιπέρι
1 κυβο κρεατος δυαλυμενο σε ένα ποτηρι νερο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοβετε το κρεας σε μεριδες.Ζεσταινετε το λαδι και σοταρετε το κρεας μεχρι να ροδισει καλα.Προσθετετε το κρεμμυδι και το καροτο,και σοταρετε.Σβηνετε με κρασι.Προσθετετε το αλατοπιπερο,τη δαφνη,το θυμαρι,το μισο από το ζωμο κρεατος και βραζετε σε σιγανη φωτια μιση ωρα περιπου.Συμπληρωνετε αμα χρειαστει νερο κατα τη δειαρκεια .Μουλιαζετε τα δαμασκηνα στον υπολοιπο ζωμο κρεατος,
Προσθετετε και την κρεμα γαλακτος,και τα προσθετετε και αυτά στην κλατσαρολα με το κρεας.Αφηνετε να βρασει και να πηξει η σαλτσα για 10’ περιπου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου