Υλικά
4 μέτριες μελιτζάνες φλασκες
4 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα
ροδελες ψιλες
4 σκελίδες σκόρδο σε λεπτές φέτες
1 φλιτζανι ελαιόλαδο
1κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι, Πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις
καθαρίζουμε. Σκίζουμε κάθε μελιτζάνα κατά μήκος και χαραζουμε τη σαρκα τους ελαφρα.
Βάζουμε ελαιόλαδο σε αντικολλητικό σκεύος η
φριτεζα και τις τηγανίζουμε ελαφρά και από
τις δυο πλευρες να μαλακωσουν και να ροδισουν.Αφηνουμε σε πιατελα σε
αποροφητικο χαρτι να τραβηξουν τα λαδια.
Σε ένα βαθύ αντικολλητικό σκεύος
σοτάρουμε τα κρεμμυδια και το σκόρδο σε ελαιόλαδο,αρκετα μεχρι μαλακωσουν τα
κρεμμυδια και να ροδισουν.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη
ντομάτα τριμμένη, το μαϊντανό, τη ζαχαρη,το αλάτι και το πιπέρι και άφηνουμε τη σάλτσα να πάρει
ελαφριά βράση για 10 λεπτά.
Γεμίζουμε τις μελιτζάνες με ένα
κουτάλι καλά και περιχύνουμε με το ζουμάκι της σάλτσας που έμεινε στο σκεύος.
Προσθέτουμε λίγο φρέσκο πιπέρι
και βάζουμε στο φούρνο για μία ώρα στους 180oC.
Αν θελετε σερβιρετε και με τριμμενη φετα πανω στις μελιτζανες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου