Yλικά για 4 άτομα
3 -4μελιτζάνες φλάσκες μέτριες
1 φλυτζανι λαδι για το τηγανισμα
600 γρ.κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι μεγάλο τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμενη
2 φλιτζ φρέσκιες ντομάτες τριμμένες (ή κονκασέ)
1 ξυλακι καννελας
2-3 σπορους μπαχαρι
αλάτι, πιπέρι
3 κ.σ. αλεύρι
3 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
3 φλιτζ γάλα
1 αβγό
αλάτι, πιπέρι,μοσχοκαρυδο
τριμμενο
1 φλιτζ κεφαλοτύρι τριμμένο
Εκτελεση:
Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες
στη μέση κατά μήκος,και χαραζουμε με μαχαιρι τη σαρκα τους.
Ζεσταίνουμε
το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκορδο με τον κιμά μέχρι να
αλλάξει χρώμα. Ρίχνουμε και τις ντομάτες και τα μπαχαρικα, αλατοπιπερώνουμε και
μαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει ο κιμάς.
Λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε
το αλεύρι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε λίγο-λίγο το γάλα. Αλατοπιπερώνουμε
ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει μια πηχτή λεία κρέμα.
Προσθέτουμε το αβγό το μισό τυρί και ανακατεύουμε.
Συναρμολογηση:
Αραδιάζουμε τις μελιτζάνες σε ένα
πυρίμαχο σκεύος και τις γεμίζουμε με το μείγμα του κιμά.
Πάνω σε κάθε μελιτζάνα βάζουμε τη
μπεσαμέλ και την απλώνουμε να σκεπασει τον κιμα.Πασπαλίζουμε τα παπουτσάκια με
το υπόλοιπο τυρί .
Ψήνουμε στους 180ο για 45 περίπου
λεπτέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου