lixoudis(λιχουδης)

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

lixoudis.gr// ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
ΥΛΙΚΑ:
  10 χοντρά κολοκύθια
    2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
    1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
    1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
    10 κ.σ. ρύζι Γλασσε
    1 Αυγο
    2 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
    1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
    1/2 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
    αλάτι
    φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    2 αυγά
    χυμός από 2 λεμόνια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε και αδειάζουμε το εσωτερικό από τα κολοκυθια. Ζυμώνουμε τον κιμά με το αυγό, τον άνηθο,το μαιδανο, το ρύζι, το αλατοπίπερο και το κρεμμύδι που έχουμε σοτάρει σε λιγο λάδι. Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια και τα βάζουμε να βράσουν σε μία κατσαρόλα, με ανάλογο νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και απ’ την ώρα που θα πάρει βράση, βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 30΄ μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να σκάσει το ρύζι. Σβήνουμε τη φωτιά (μην τα παραβράζετε γιατί θα λιώσουν τα κολοκύθια και θα λασπώσει το ρύζι). Χτυπάμε τ’ ασπράδια με σύρμα, προσθέτουμε τους κρόκους, χτυπώντας, και λίγο λίγο το λεμόνι. Αραιώνουμε το αυγολέμονο με λίγο ζωμό απ’ την κατσαρόλα και περιχύνουμε το φαγητό, ανακινώντας την κατσαρόλα απ’ τα χερούλια.   Σερβίρουμε με λίγο άνηθο ψιλοκομμένο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου