ΥΛΙΚΑ
-1 κουπα σιμιγδαλι ψιλο.
-1 κουπα αλευρι
-5 αυγα
-1 κουπα ζαχαρη
-1/2 κουπα γαλα
-1 κ.γ μπεικιν
-2-3 βανιλιες
-1 πρεζα αλατι
ΣΙΡΟΠΙ
2-1/2 Κουπες ζαχαρη
2-1/2 κουπες νερο
4 κ.σ βουτηρο
ξυσμα 1/2 πορτοκαλιου
χυμο 1/2 λεμονιου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπαμε στο μιξερ τα αυγα μαζι με τη ζαχαρη καλα να αφρατεψουν.Προσθετουμε σιγα-σιγα και τα υπολοιπα υλικα και ανακατευουμε.Αδειαζουμε το μιγμα σε βουτηρωμενο ταψι και ψηνουμε στους 200 βαθμους για μιση ωρα περιπου.Ετοιμαζουμε το σιροπι ως εξης.Σε ενα κατσαρολακι βαζουμε ολα τα υλικα και αφηνουμε να βρασει 5 λεπτα.Σιροπιαζουμε με το ζεστο σιροπι το κρυο γλυκο.
Σερβιρουμε αν θελουμε με παγωτο καιμακι η γλυκο του κουταλιου βυσσινο που του παει πολυ!!!
-1 κουπα σιμιγδαλι ψιλο.
-1 κουπα αλευρι
-5 αυγα
-1 κουπα ζαχαρη
-1/2 κουπα γαλα
-1 κ.γ μπεικιν
-2-3 βανιλιες
-1 πρεζα αλατι
ΣΙΡΟΠΙ
2-1/2 Κουπες ζαχαρη
2-1/2 κουπες νερο
4 κ.σ βουτηρο
ξυσμα 1/2 πορτοκαλιου
χυμο 1/2 λεμονιου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπαμε στο μιξερ τα αυγα μαζι με τη ζαχαρη καλα να αφρατεψουν.Προσθετουμε σιγα-σιγα και τα υπολοιπα υλικα και ανακατευουμε.Αδειαζουμε το μιγμα σε βουτηρωμενο ταψι και ψηνουμε στους 200 βαθμους για μιση ωρα περιπου.Ετοιμαζουμε το σιροπι ως εξης.Σε ενα κατσαρολακι βαζουμε ολα τα υλικα και αφηνουμε να βρασει 5 λεπτα.Σιροπιαζουμε με το ζεστο σιροπι το κρυο γλυκο.
Σερβιρουμε αν θελουμε με παγωτο καιμακι η γλυκο του κουταλιου βυσσινο που του παει πολυ!!!
Το έφτιαξα εχθες και είναι πολύ ωραίο! Μπράβο!
ΑπάντησηΔιαγραφή