lixoudis(λιχουδης)

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

lixoudis.gr//Κοτόπουλο κοκκινιστο( κατσιατόρε)


Κοτόπουλο κοκκινιστο( κατσιατόρε)


ΥΛΙΚΑ
4 μπουτακια κοτοπουλο
λιγο ελαιόλαδο
1 μεγαλο ξερο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
2 πιπεριές πράσινες, κομμένες σε λωρίδες
2 κουτια  μανιτάρια στρογγυλά, ολόκληρα
2σκελιδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1καροτο κομμενο ροδελες
1ποτηρακι κρασί λευκό
1κουτι ντομάτα κονκασέ
1κ.σ.πελτε ντοματας
1 κυβο ζωμο κοτοπουλου
2-3 κλαρακια φρεσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
Αλάτι-πιπερι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
      Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο  σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά,
 και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει καλά σε όλες τις πλευρές του
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές τα μανιτατια το καροτο το σκόρδο.. Αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα  και τα κρεμμύδια  να αρχίσουν να μαλακώνουν. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ,  τον πελτε αλατοπιπερωνουμε  και προσθέτουμε τον ζωμό.(κυβο)

Συμπληρωνουμε  λιγο νερο στο φαγητο χαμηλώνουμε τη φωτιά. σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να μαγειρευτει το κοτόπουλο. Δοκιμάζουμε το φαγητό για αλάτι και προσθέτουμε το  ψιλοκομμεμο φρεσκο θυμάρι.
Αν η σάλτσα είναι αραιή, μπορούμε να τη βράσουμε για λίγη ώρα χωρις όμως το κοτόπουλο, ώστε να πηξει στο σημειο που  εμεις  επιθυμούμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου