ΥΛΙΚΑ
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 πρασα τρυφερα ψιλοκομμενα
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
2 κιλά χόρτα διαφορα :σπανάκι, σέσκουλα, λάπαθα.
Διαφορα μυρωδικα,μυρώνια, καυκαλήθρες,ανηθο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 πακετο φυλλα κρουστας
1 αβγό, χτυπημένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλενετε καλα τα χορτα και τα αφηνετε σε τρυπητο να
στραγγιξουν.Τα ψιλοκοβετε σε μια λεκανη και τα αλατιζετε.Αφηνετε για λιγο με το
αλάτι και επειτα με τα χερια σας τα κανετε χεριες και τα σφιγγετε να αποβαλουν τα υγρα τους και να μειωθει ο
ογκος τους.Προσθετετε τα μυρωδικα.το πιπερι,τα πρασα τα φρεσκα κρεμυδια,το αυγο
και ανακατευετε.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170°-180°C στις
αντιστάσεις. Λαδώνετε ένα ταψί, στρώνετε τα μισα φύλλα(αφου πρωτα τα ραντισετε
με λαδι) και απλώνετε ομοιόμορφα τη γεμιση. Σκεπάζετε με τα υπολοιπα φυλλα
επισης λαδωμενα Στρίβετε τις άκρες των φύλλων. Χαράζετε την πιτα σε κομμάτια, ραντίζετε με λίγο νερό
και λίγο λάδι. Ψήνετε σε αντιστάσεις στην τελευταία σχάρα, στους 180οC, για 1
ώρα περιπου μέχρι το πάνω φύλλο να πάρει χρώμα και να ψηθεί καλά το κάτω.
Μπορούμε να προσθέσουμε στην πίτα μας 200 γρ.φέτα, ή όποιο άλλο λευκό τυρί μας αρεσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου