Σούπα βελουτέ με
κιτρινη κολοκυθα & λαχανικα
Υλικά
Για 4-6 άτομα
1μεγάλo πράσo πλυμένo και
ψιλοκομμένo
2 πατάτες
2 καρότα, πλυμένα και ψιλοκομμένα
1 κιτρινη κολοκυθα καθαρισμενη
600-700γρ.
1 κοτσανι σελερι, ψιλοκομμένο
1κρεμμυδι ψιλοκομμενο
αλάτι και πιπέρι
200γρ γιαουρτι στραγγιστο
1 λουκανικο χωριατικο 200-300γρ.
Εκτέλεση
Τοποθετήστε το πράσο, τις
πατάτες, τα καρότα, το σέλερι, το κρεμμυδι και την κολοκυθα ψιλοκομμενα σε κατσαρόλα με
χαμηλή φωτια.
Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι.
Προσθέστε νερο μέχρι να καλύψει
τα λαχανικά.
Καλύψτε και μαγειρέψτε σε χαμηλή
θερμοκρασία για 40 λεπτά.
Σιγοβραζετε 5’-10’ ακομα μεχρι να δεσει η σουπα.
Κοβετε σε φετες τα λουκανικα και
τα ροδιζετε ελαφρα.
Σερβιρετε τη σουπα σε μπολ με τα
λουκανικα και μια κουταλια γιαουρτι.
Νοστιμότατη φαίνεται και ο συνδυασμός με το λουκάνικο είναι εξαιρετικός!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα!