ΥΛΙΚΑ
3 κιλα περιπου
πορτοκαλια χονδροφλουδα
1,5 κιλο ζαχαρη
1 βανιλια
1 φετα λεμονιου
4 φυλλαρακια αμπαροριζα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τριβουμε ελαφρια
τα πορτοκαλια στον ψιλο τριφτη, τα πλενουμε και τα βαζουμε να βρασουν ολοκληρα ,(σκεπασμενα με νερο)για
10'.Κατεβαζουμε και αφου κρυωσουν τα κοβουμε σε 4 κοματια το καθενα.Με κοφτερο
μαχαιρι αφαιρουμε τη σαρκα απο το πορτοκαλι τη μιση σχεδον.Ξαναβαζετε στην
κατσαρολα το γλυκο μαζι με τη ζαχαρη τη βανιλια και το λεμονι .Προσθετουμε και
ενα λιτρο νερο και βραζουμε για 15'-20' ακομη να μαλακωσει το πορτοκαλι και να
δεσει το σιροπι.Λιγο πριν κατεβασετε από τη φωτια προσθετετε στο γλυκο και την
αμπαρροριζαΣυνοδευετε τελοια με παγωτο κρεμα η' σαντιγυ.
lixoudis
Δειτε επισης:
α)Κυδωνι γλυκο του κουταλιου.
α)Κυδωνι γλυκο του κουταλιου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου