-500 γρ φετα
-1/2 λιτρο γαλα
-4 αυγα
ΖΥΜΗ:
2 -1/2 Κουπες αλευρι
1,5 κουπα ελαιολαδο
1,5 κουπα χλιαρο νερo (η' οσο παρει)
λιξο ξυδι
αλατι
Φτιαχνουμε τη ζυμη.
Σε ενα μπολ ανακατευουμε το αλευρι με μια πρεζα αλατι 1-1/2 κουπα νερο
και 1-1/2 κουπα λαδι,το ξυδι.Τα δουλευουμε ολα μαζι μεχρι να γινει μια μαζα και μια λεια ζυμη.
Την σκεπαζουμε και την αφηνουμε στο μπολ μιση ωρα να ΄'ξεκουραστει' η ζυμη.
Εν τω μεταξυ ετοιμαζουμε τη γεμιση ως εξης.Σε ενα μπολ εχουμε τριψει τη φετα προσθετουμε το γαλα
τα αυγα και ανακατευουμε.
Τωρα χωριζουμε τη ζυμη σε 6 ισα κομματια και σε αλευρωμενη επιφανεια με τον πλαστη ανοιγουμε ενα ενα τα φυλλα.Λαδωνουμε το ταψι και στρωνουμε το πρωτο φυλλο το οποιο μετα λαδωνουμε με το πινελο.Συνεχιζουμε το ιδιο με τα αλλα δυο φυλλα.Τωρα στρωνουμε το τυρι τη γεμιση δηλαδη πανω στα φυλλα απλωνουμε ομοιομορφα,λαδωνουμε και τα υπολοιπα φυλλα και σκεπαζουμε την πιτα μας.
Χαραζουμε την πιτα και ψηνουμε στους 180C για 1 ωρα περιπου μεχρι να ροδισει Αφηνουμε να κρυωσει μιση ωρα περιπου και σερβιρουμε
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου