lixoudis(λιχουδης)

Κυριακή, 4 Ιανουαρίου 2015

lixoudis.gr//ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ΓΛΥΚΙΑ


ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ
Συστατικά
2 φύλλα κρούστας χοντρα για πίτες 
2 λιτρα φρέσκο γάλα
2 φλυτζάνια σιμιγδάλι ψιλό
2  φλυτζανια ζάχαρη
2 κουταλιές φρέσκο  βούτυρο
1 φακελακι ζαχαρη -βανιλια
4 αβγά
1  φλούδα από λεμόνι  (περίπου το μισό  του λεμονιού)
Για το σερβιρισμα:
κανέλα
ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε το γάλα σε κατσαρόλα να βράσει με το ένα φλυτζάνι ζάχαρη, τη φλούδα λεμονιού και το βούτυρο. Μόλις αρχίσει να βράζει το γαλα προσθέτουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας με το σύρμα  (αυγοδάρτη) γρήγορα - γρήγορα μην μας κολλήσει.
Μόλις πήξει, το κατεβαζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αβγά με την υπολοιπη ζάχαρη, τη  βανίλια, αφού πρώτα τα χτυπήσουμε και τα τρία μαζί και ανακατεύουμε καλά. .Βουτηρωνετε τα φυλλα κρουστας και τα στρωνετε σε ένα ταψακι(βουτηρωμενο) όχι πολύ μεγάλο για να μας γίνει παχειά και ρίχνουμε μέσα το μείγμα, αφαιρούμε την φλούδα λεμονιού, το στρώνουμε ομοιόμορφα και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς. Αν πάρει γρήγορα χρώμα από πάνω, σκεπάζουμε με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και ψήνουμε περίπου για 50 λεπτά. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει πριν  την τεμαχισετε.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα και σερβιρουμε. Καλή επιτυχία!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου