ΦΑΒΑ.
ΥΛΙΚΑ:
-1/2 κιλο φαβα.
-1/2 φλυτζανι ελαιολαδο
-1 μικρο κρεμμυδι ξερο
ψιλοκομμενο.
-1 σκελίδα σκόρδο κομμενη.
-1/2 λεμονι το χυμο του.
-1 κ.σ.ξυδι.
-αλάτι-πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλενετε καλα και στραγγιζετε τη
φαβα..Βαζετε όλα τα υλικα μαζι με τη φαβα σε μια κατσαρολα,σκεπαζετε με νερο
και βραζετε σε χαμηλη φωτια μεχρι να χειλωσει για 30’ με 40’ λεπταΑνακατευετε
τακτικα ειδικα προς το τελος προσοχη να μην σας κολησει <αρπαξει>.Αν
θελετε πιο λεια υφη μπορειτε να την ‘περασετε’ από το μπλεντερ.
<lixoudis.gr>
Ωραία η φάβα! Ειδικά με λίγο κρεμμυδάκι από πάνω και μπόλικο λεμόνι!
ΑπάντησηΔιαγραφήακριβως οπως το επισημανες.κρεμμυδακι,και λεμονακι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟχι μην βαλετε ολα τα υλικα απο την αρχη... θελει πρωτα ξαφρισμα η φαβα και μετα να τα βαλετε
ΑπάντησηΔιαγραφήποσο νερο θελει? γιατι δεν γραφει????!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠοσο νερο ποσο φαβα αναλογια ??
ΑπάντησηΔιαγραφή