ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ ΜΕ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
ΥΛΙΚΑ:
1κιλο κιμα
1-1/2 φλυτζανι ρυζι γλασε
1 μεγαλο λαχανο
1κρεμμυδι ψιλοκομμενο
1σκελιδα σκορδο ψιλοκομμενη
1/2 ντοματα στον τριφτη
1κρεμμυδι ψιλοκομμενο
1σκελιδα σκορδο ψιλοκομμενη
1/2 ντοματα στον τριφτη
2-3 λεμονια
2 αυγα για το αυγολεμονο
Λιγο ελαιολαδο
Αλάτι-πιπέρι
Ανηθο ,μαιδανο, λιγο δυοσμο,1 κλαρακι σελερι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μπολ ζυμωνετε τον κιμα με το ρυζι,το κρεμμυδι,το σκορδο,τη ντοματα το
αλατοπιπερο,και τα μυρωδικα(ανηθο,μαιδανο,δυοσμο).
Σε μια κατσαρολα βαζετε νερο να βραζει, και ζεματατε
το λαχανο αφου πρωτα αφαιρεσετε το κοτσανι..Αφαιρειτε ένα-ένα τα φυλλα από το
λαχανο που μαλακωνουν και αφηνετε να κρυωσουν.
Κοβετε ένα-ένα
τα φυλα στη μεση βαζετε λιγο από το μιγμα του κιμα και τυλιγετε σε ρολο τα
ντολμαδακια.Στρωνετε σε μια κατσαρολα μερικα φυλλα από το λαχανο που εχου περισεψει,ένα
λεμονι κομμενο σε ροδελες,το κλαρακι σελερι,και από 2-3 κλαρακια μαιδανο και
ανηθο.Αραδιαζετε στην κατσαρολα τους ντολμαδες και σκεπαζετε με νερο.Ριχνετε
στο φαγητο το λαδι σκεπαζετε με δυο
πιατα και σιγοβραζετε το φαγητο για μια ωρα περιπου.Ετοιμαζετε το αυγολεμονο( δες εδω!) όταν είναι ετοιμα
και αυγοκοβετε το φαγητο.Αν θελετε πηχτη σαλτσα προσθετετε στο αυγολεμονο
3κ.σ.κορν φλαουερlixoudis.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου