ΥΛΙΚΑ:
2 1/4 φλιτζάνια
αλεύρι για κάθε χρήση
1/2 φλιτζάνι
ζάχαρη άχνη
1 φλιτζάνι
βούτυρο μαλάκο η΄μαργαρινη
4 αυγά
1 1/2 φλιτζάνια
λευκή ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι
χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της
σούπας ξύσμα λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμους
Ανακατέψτε 2 φλιτζάνια αλεύρι και τη ζάχαρη άχνη μαζί.
Προσθεστε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη. Ανακατέψτε καλά μέχρι η ζύμη να μοιάζει με
τη ζυμη πιτας ,να εχει δηλαδη μια συνοχη. Απλωστε τη ζύμη σε ένα ταψι βουτηρωμενο .
Ψήστε στο φουρνο 15 έως 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
Χτυπάμε μαζί τα αυγά, τη ζάχαρη, 4 κουταλιές της
σούπας αλεύρι, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα λεμονιού για τουλάχιστον 1 λεπτό.
Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από την ψημένη κρούστα.
Ψήνουμε
την ταρτα άλλα 20 λεπτά περιπου ή μέχρι κρεμα
λεμόνι να ΄σταθει΄. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη όταν κρυωσειlixoudis.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου