lixoudis(λιχουδης)

Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012

lixoudis.gr//ΜΟΣΧΑΡΙ ΒΡΑΣΤΟ



ΜΟΣΧΑΡΙ ΒΡΑΣΤΟ
ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό μοσχάρι κατάλληλο για βραστό, κομμένο σε  μεριδες
3 καρότα κομμένα σε  ροδέλες
2 μέτριες πατάτες κομμένες σε κύβους
2 μέτρια κρεμμύδια χοντροκομμένα
3 κλαρακια σέλινο κομμένα σε ροδέλες
4 μικρά κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
2 λεμονια το χυμο τους
Αλάτι-πιπερι
½  φλυτζανι ελαιόλαδο
1 φλυτζανι κριθαρακι (προαιρετικα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλενετε καλα το κρέας,το βαζετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα και καλύψτε το με κρύο νερό. Αφήστε να πάρει βράσει και ‘ξαφριστε’ το νερο. Χαμηλώστε τη φωτιά και συνεχίστε να αφαιρείτε τον αφρό που σχηματίζεται. . Στη συνέχεια προσθέστε το σέλινο, τα κρεμμύδια, τα καρότα,  και το ελαιόλαδο. Βράστε τη σούπα σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα περίπου Προσθέστε κατόπιν τα κολοκυθάκια, τις πατάτες, το αλάτι και το πιπέρι το λεμονι και το κριθαρακι εάν το χρησιμοποιησετε συνεχίστε το βράσιμο για άλλα 15’-20’ λεπτά περίπου.
lixoudis.gr 

1 σχόλιο:

  1. Επισεις μπορουμε τριψουμε στο χοντρο ρεντε 1 μετριο καροτο και 1 μετρια πατατα και να το αντικαταστησουμε με το κριθαρακι για να χυλωσει καλυτερα το φαγητο μας.Το λεμονι καλο ειναι να το προσθεσουμε στο τελος,αφου γινει το φαγητο μας και να αφησουμε να βρασει για αλλα 5 λεπτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή