lixoudis(λιχουδης)

Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2011

lixoudis/ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ ΜΑΡΙΝΑΤΑ

ΥΛΚΑ
-1 κιλο σαλιγκαρια
-1 κουπα λαδι
-1/2 κιλο ντοματες ωριμες τριμμενες στον τριφτη
-1 κ.σ ντοματοπελτε
-2 κρεμμυδια ξερα ψιλοκομμενα
-2 σκελιδες σκορδο ψιλοκομμενες
-1 κ.γ δεντρολιβανο
-1 κουπα λευκο κρασι
-αλατι-πιπερι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αν εχετε μαζεψει μονοι σας τα σαλιγκαρια και οχι του εμποριου τα βαζετε σε ενα δοχειο με αλευρι η' πιτουρο για να αποβαλουν τις ουσιες που περιεχουν και ειναι πικρα.Ξεπλενετε τα σαλιγκαρια με 2-3 νερα να καθαρισουν καλα.Βαζετε νερο να βραζει και ζεματατε εκει τα σαλιγκαρια 4'-5' λεπτα αφαιρωντας τους και τον αφρο απο το νερο..Σε φαρδια κατσαρολα βαζετε το λαδι να καψει και σοταρετε τα κρεμμυδια και το σκορδο.Προσθετετε και τα σαλιγκαρια ανακατευετε λιγο και σβηνετε με το κρασι.Προσθετετε και τα υπολοιπα υλικα( προσθεστε και λιγο νερο ) σκεπαζετε το φαγητο και σιγοβραζετε να μεινει με τη σαλτσα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου