lixoudis(λιχουδης)

Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2011

lixoudis.gr//ΣΑΜΑΛΙ

ΥΛΙΚΑ
-2 φλυτζ.σιμιγδαλι χονδρο
-1<<            <<      ψιλο
-1-1/2 φλυτζ. ζαχαρη
-1 φλυτζ. γαλα
-1 φλυτζ. γιαουρτι
-2κ.σ μπεικιν
-1 φακελακι μαστιχα τριμμενη
ΣΙΡΟΠΙ
-4 Φλυτζ.ζαχαρη
-3 φλυτζ. νερο
-ξυσμα και χυμο ενος λεμονιου
-1 ξυλακι κανελας.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ενα μπολ αναμιγνυουμε ολα τα υλικα μαζι και απλωνουμε το μειγμα σε βουτηρωμενο ταψι,και ψηνουμε στους 180 βαθμους για 40' με 45' λεπτα.Αφηνουμε το γλυκο να κρυωσει και το χαραζουμε με κοφτερο μαχαιρι.Ετοιμαζουμε και το σιροπι και σιροπιαζουμε κρυο γλυκο με ζεστο σιροπι.

lixoudis.gr


.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου