lixoudis(λιχουδης)

Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2011

ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΥΛΙΚΑ
-400γρ. γαλα
-200 γρ κουβερτουρα
-3κ.σ κορν φλαουερ
-4 αυγα
-100γρ ζαχαρη
1κ.σ κακαο σκονη
Βαζουμε το γαλα στη φωτια.Εχουμε κρατησει λιγο γαλα πριν το ζεστανουμε και αραιωνουμε με αυτο το κορν φλαουερ.Μολις αρχισει να βραζει  το γαλα προσθετουμε σε αυτο το κορν φλαουερ ανακατευωντας.
Αφηνουμε το μειγμα να δεσει(υφη γιαουρτιου) και τοτε προσθετουμε  και την κουβερτουρα σε κοματακια ανακατευωντας  να λιωσει και να ομογενοποιηθει το μειγμα.Χωριζουμε τους κροκους
απο τα ασπραδια.Χτυπαμε τους κροκους με τη ζαχαρη και τα βαζουμε στο μειγμα της σοκολατας ανακατευωντας.Τελος χτυπαμε τα ασπραδια σε μαρεγκα και τα ενσωματωνουμε προσεκτικα .Βουτηρωνουμε τα φορμακια του σουφλε και τα πασπαλιζουμε με τη σκονη του κακαο.Βαζουμε το μειγμα στα φορμακια και ψηνουμε για 10 λεπτα στους 170 βαθμους.
Αν θελουμε το σερβιρουμε με παγωτο η' κρεμα γαλακτος

1 σχόλιο:

  1. Αποτυχια δεν το καταφεραμε εσεις απλα πηρατε ενα απο το ζαχαροπλαστιο και τελος

    ΑπάντησηΔιαγραφή