lixoudis(λιχουδης)

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

lixoudis.gr//ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ





ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


150 γρ   Μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα 
150 γρ Βούτυρο
100 γρ ζάχαρη
3 Αυγά 
40 γρ αλεύρι μαλακό (00)
1 πρέζα αλάτι
Αρκετή Ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα 

Εκτέλεση 
Με κοφτερό μαχαίρι ψιλοκοβουμρ τη σοκολάτα σεμικρά κομμάτια. Σε μια μπασινα βάζουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα, το  βούτυρο μαλακωμενο και κομενο σε κομμάτια, και τη ζάχαρη. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό να βράζει και τη μπασινα από πάνω στην κατσαρόλα (Μπεν Μαρί) , ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει το βούτυρο και η σοκολάτα και να έχουμε ένα κρεμώδες μείγμα. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Προσθέτουμε τα αυγά στο μείγμα σοκολάτας, 1 κάθε φορά, εναλλάξ με το κοσκινισμένο αλεύρι και μια πρέζα αλάτι. Ανακατέυουμε καλά με ένα σύρμα για να ομογενοποιηθουν τα υλικά Με ένα πινέλο αλοιφουμε τα φορμακια και πασπαλίζουμε με κακάο. Ρίχνουμε το μείγμα σοκολάτας στα 3/4 της κάθε φόρμας. (δεν το γεμίζουμε γιατί θα φουσκώσει) 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 ° C  για 7-8 λεπτά. Για να ελέγξετε αν είναι έτοιμα, μετά από 8 λεπτά μαγειρέματος, αφαιρέστε ένα φορμακι από το φούρνο και βυθίστε ένα κουταλάκι του γλυκού σε αυτό. Βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν ελαφρώς. Γυρίστε τα ανάποδα σε πιάτο σερβίρισματος και πασπαλίστε τα με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε ζεστά συνοδευόμενα με φρέσκα φρούτα, παγωτό ή κρέμα γάλακτος ζεστή. 

Σημείωση
Τα σουφλέ σοκολάτας μπορούν να αποθηκευτούν σε θερμοκρασία δωματίου για 2 ημέρες. Μπορείτε να τα καταψύξετε και να τα βάλετε κατευθείαν στο φούρνο πριν τα καταναλώσετε (στην περίπτωση αυτή στους 200 ° C για περίπου 10-12 λεπτά

2 σχόλια: