Υλικά
3 αυγά
250 γραμμάρια αλεύρι
500 ml γάλα
1 κ.γ ζάχαρη
1 βανιλια
Βούτυρο
Μερεντα
Ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα.
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά με το γάλα.
Προσθέστε το κοσκινισμένο αλεύρι, λίγο κάθε φορά,τη βανιλια, τη ζάχαρη, χτυπώντας πάντα με το σύρμα για να μη κάνει σβολους η ζύμη.
Όταν έχετε ένα λείο και ομοιογενές μείγμα , καλύψτε το μπολ με μια μεμβράνη και αφήστε το να ξεκουραστεί στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα.
Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι με διάμετρο είκοσι εκατοστών.
Το λιπαίνετε ελαφρά με το βουτηρο και ρίχνετε μια κουτάλα από τη ζύμη σε αυτό, γυρίζοντας γρήγορα το τηγάνι να απλωθεί η ζύμη ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια.
Αφήστε το να μαγειρευτεί για ένα λεπτό, στη συνέχεια γυρίστε την κρέπα με μια σπάτουλα και μαγειρέψτε για ένα λεπτό ακόμα και την άλλη πλευρά.
Προετοιμάστε έτσι όλες τις κρέπες, στοιβάζοντας τη μία πάνω στην άλλη σε ένα πιάτο..
Απλώστε σε κάθε κρέπα με μια κουταλιά Μερεντα και στη συνέχεια διπλώστε τις ομοιόμορφα πρώτα με τις άκρες σε δύο και μετά με τέσσερις.Πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στη γεμιση ξηρούς καρπούς όπως καρύδια, και μπανάνα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου