lixoudis(λιχουδης)

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

lixoudis //λιχουδης //Μιλφειγ μελιτζάνας.

Υλικά 
2 μελιτζάνες φλασκες
200 γρ τυρί φέτα
2 κ.σ γιαούρτι πλήρες
2 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
Σάλτσα ντομάτας :
1 ντομάτα στον τρίφτη
1 ντομάτα κομμένη καρέ
Αλατοπιπερο 
Λιγο ριγανη ξερή. 
Ελαιόλαδο.
Γαρνίρισμα :
100 γρ φέτα τριμμενη στο χέρι. 
Μαιδανο, ρίγανη φρέσκια, βασιλικό λίγα φύλλα..

Εκτέλεση :
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες αλατίζουμε και αφήνουμε μιση ώρα τουλάχιστον να βγάλουν υγρά και να ξεπικρισουν. (βοηθάει το αλάτι).
Στεγνωνουμε και αλείφουμε με λάδι. Ψήνουμε στο γκρίλ σε δυνατή φωτιά και από τις δυο πλευρες. Αφήνουμε κατά μέρος. (εναλλακτικά ψήνουμε στο φουρνο σε λαδοκολλα, αλείφουμε με λάδι 200 βαθμούς Κελσίου για 25 λεπτά περίπου.).
Εκτέλεση σάλτσα φέτας :
Σε ένα μπολ σπάμε τη φέτα, κιβάζουμε το γιαούρτι, πιπέρι, λίγο ρίγανη και ανακατεύουμε με ένα πηρουνι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Για τη σάλτσα :
Σε ένα μπολ βάζουμε την τριμμενη ντομάτα, (στραγγίζουμε τα πολλά Υγρά) και τη ντομάτα που κόψαμε καρέ. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε λίγο ρίγανη 2-3 κ.σ ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Στήσιμο πιάτου :
Σε ένα πιάτο ή πιατέλα στρώνουμε κάτω μία φέτα μελιτζάνας. Απλώνουμε πάνω της μια στρώση παχιά σάλτσα φέτας, από πάνω μία ροδέλα ντομάτας, ξανά μελιτζάνα και φέτα, ντομάτα. Σκεπάζουμε με μία φέτα μελιτζάνας. Περιχύνουμε με την σάλτσα ντομάτας λίγο τριμμενη φέτα, και πασπαλίζουμε με τα φρέσκα μυρωδικά (ρίγανη, βασιλικό, μαιδανο) Συνεχίζουμε τη διαδικασία με όλα τα υλικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου