lixoudis(λιχουδης)

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020

@lixoudis#λιχουδης//Σνίτσελ Χοιρινα



Υλικά:
4 χοιρινά σνίτσελ
3 αυγά
μισό φλυτζάνι γάλα
μισό κ.γ. μουστάρδα
1 κούπα φρυγανιά τριμμένη 
3 κ.σ αλεύρι
Μισό φλυτζάνι σκληρό τυρί τριμμένο
αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο τριμμένο



Εκτέλεση, Διαδικασία :
Αλατοπιπερώνουμε τα σνίτσελ και από τις δύο πλευρές. Απλωνουμε πάνω στον πάγκο τρία μικρά σκαφακια. 
Σε ενα σκαφάκι βάζουμε αλεύρι, το άλλο φρυγανιά στο τρίτο σκαφακι το αυγό με το γάλα, το τυρί, τη μουστάρδα, και το μοσχοκάρυδο τα οποία χτυπάμε καλά πρώτα όλα μαζί σε ένα μπολ. Η διαδικασία για το παναρισμα είναι η εξής :Αλεύρι, Αυγό, Φρυγανιά :
Αλευρώνουμε,  το σνίτσελ περνάμε από το αυγό και τέλος πανάρουμε με τη φρυγανιά.


Πιέζουμε δυνατά με τις παλάμες μας να "κολλήσει" καλά η φρυγανιά.
Σε αντικολητικό τηγάνι βάζουμε αρκετό λάδι να ζεσταθεί ρίχνουμε  τα σνίτσελ. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές σε μέτρια φωτιά. 

Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας, ψητά λαχανικά ή πατατουλες τηγανιτές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου