lixoudis(λιχουδης)

Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016

ταμπουλέ

.

ΥΛΙΚΑ:

  • Μια κούπα πλιγούρι
  • 2 κουπες βραστο νερό
  • 1 λεμονι το χυμό του
  • ½ φλυτζανι ελαιόλαδο
  • ½ κεφάλι σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 φρεσκα κρεμμύδακια ψιλοκομμενα
  • 1 ντοματα ωριμη κομμενη σε κυβάκια(καρε)
  • 1κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 3-4 φυλλα  ψιλοκομμένο φρέσκο δυοσμο
  • αλατι- πιπέρι.

Εκτέλεση:

  1. Βάλτε το πλιγούρι σε ένα μεγάλο μπολ. Ζεστάνετε το νερό μέχρι να αρχίσει να βράζει και ρίξτε το μέσα στο μπολ με το πλιγούρι. Αφήστε το για μιση ωρα περιπου να φουσκωσει και να αποροφησει  όλο το νερό.(περιπου τοσο θα χρειαστει)
  2. Όσο το πλιγούρι μουλιάζει, ανακατέψτε μαζί το χυμό λεμονιού  το αλατοπιπερο και το ελαιόλαδο σε ένα μικρό μπολ. Προσθέστε το σκόρδο και ανακατέψτε ξανά. Προσθέστε το μείγμα στο πλιγούρι, και ανακατέψτε.
  3. Προσθέστε τα κρεμμύδακια, τη ντομάτα, το μαϊντανό και το δυοσμο. . Ανακατέψτε ώσπου να γίνουν ομοιόμορφα. Προσθέστε επιπλέον αλάτι και πιπέρι αν θέλετε και σερβιρετε..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου