lixoudis(λιχουδης)

Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2014

lixoudis.gr//Χοιρινό φρικασέ με σέσκουλα

Χοιρινό φρικασέ με σέσκουλα

 

ΥΛΙΚΑ
1 κιλo χοιρινό μπουτι κομμενο σε μεγαλες μπουκιες
1 κ.σ. αλεύρι
1κιλο σέσκουλα
1 μαρούλι
4 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια
3 καροτα κομμενα ροδελες
½ ματσακι ανηθο ψιλοκομμενο
2-3 κλαρακια σελινο ψιλοκομμενο
Ελαιόλαδο
Αλάτι+πιπέρι
ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
χυμός 2 λεμονιών
2 Κροκους αυγων
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κοβουμε τα χοντρα κοτσανια από τα σεσκουλα και τα πλενουμε καλα μαζι με τα μαρουλια.
Σε μία κατσαρόλα βαζουμε το κρεας με να βραζει σε λιγο νερο και το ξαφριζουμε.Χυνουμε το νερο ξεπλενουμε το κρεας και το βαζουμε ξανα στην κατσαρολα μαζι με το ελαιόλαδο.   τσιγαρίζουμε το χοιρινό με τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, τα καροτα, και πασπαλιζουμε το αλεύρι.Αλατοπιπερωνουμε.συμπληρωνουμε νερο μεχρι τη μεση της κατσατσαρολας και σιγο βραζουμε το φαγητο 40-50 λεπτα.Τωρα προσθετουμε στην κατσαρολα τα λαχανικα(μαρουλια ,σεσκουλα,ανηθο,και σελινο)  και αφηνουμε να σιγοβράσουν μαζί με το χοιρινό 15 λεπτα ακομα.
Όταν το κρέας πια έχει μαλακώσει και τα χόρτα έχουν βράσει σβηνουμε την κουζινα.

Τωρα αυγοκοβουμε το φαγητο ως εξης:α)περνουμε από την κατσαρολα 1 κουπα από το ζουμι μονο ζουμι.β)βαζουμε σε ένα μπολ τους κροκους και τους χτυπάμε μαζι με το χυμο λεμονιου να αφριζουν.Ενω συνεχιζουμε να χτυπάμε τα αυγα ριχνουμε σιγα-σιγα και το ζωμο που εχουμε στην κουπα.Χτυπαμε καλα και αδειαζουμε  το μειγμα μεσα στο φαγητο ανακινωντας την κατσαρολα να παει το αυγολεμονο παντου.-Εαν θελουμε το φαγητο μας πιο πηχτο ριχνουμε στο αυγολεμονο οταν το χτυπαμε 1κ.σ.κορν φλαουρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου