Αρνι μπουτι στο φουρνο με πατάτες και μυρωδικά
Υλικα:
1 αρνίσιο μπούτι γύρω στα 1.500 γρ.
2 σκελίδες
σκόρδο κομμενες σε 4 τεμ.
1 κλαδάκι
φρέσκο δεντρολίβανο
1 κλαδάκι
φρέσκια ρίγανη
1
κιλό περιπου πατάτες
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
Αλάτι, μαυρο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κάνουμε τρύπες με τη μύτη του μαχαιριού στο κρέας και
μπήγουμε μεσα το σκόρδο. Αλατοπιπερώνουμε το μπούτι.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε για φουρνο*(εδώ). (μέγεθος
μπουκιάς.) Τις αραδιάζουμε στη γάστρα-ταψι. Αλατοπιπερώνουμε και προσθετουμε τα
αρωματικα ,το ελαιόλαδο και ανακατευουμε.Στρωνουμε στο
ταψι τις πατατες* και πανω σε αυτές Βάζουμε
το μπούτι.
Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε για 1 ώρα στους 180οC στις αντιστάσεις. Ξεσκεπάζουμε
τη γάστρα και ελέγχουμε τα υγρά του ταψιού. Αν χρειαζετε προσθέτουμε λίγο νερό, και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20΄λεπτα ακομα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου