lixoudis(λιχουδης)

Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2013

lixoudis.gr//ΠΗΧΤΗ

ΠΗΧΤΗ

Υλικα:
2 ποδια μοσχαρισια η΄χοιρινά
1 κρεμμυδι ολοκληρο καθαρισμενο
5 σκελιδες σκόρδο ολοκληρες
1κλαρακι σελερι
1καροτο καθαρισμενο
2-3 σπορους μπαχαρι
2-3 δαφνοφυλλα
½ ποτηρι ξυδι
2 λεμονια το χυμο τους
10 σπορους ολοκληρου πιπεριου
4 μικρα αγγουρακια τουρσι
1κ.σ.μαιδανο ψιλοκομμενο η΄ανηθο
Αλάτι-πιπέρι
Εκτελεση:

Πλενετε τα ποδια και τα βαζετε σε μια κατσαρολα να βραζουν.Αφηνετε για δεκα λεπτα ,και αδειαζετε το νερο.Πλενετε παλι τα ποδια και τα βαζετε να βρασουν παλι σε καθαρο νερο.Προσθετετε στην κατσαρολα το κρεμμυδι ολοκληρο  τις 4 σκελιδες σκορδου ολοκληρες,το ξυδι, και το λεμονιΑφηνετε να σιγοβραζουν για καμια ωρα περιπου μεχρι που να δειτε το κρεας να βγαινει ευκολα από το κοκαλο.Βγαζετε από την κατσαρολα τα ποδαρακια (το ζωμο δεν τον πεταμε)αφαιρειτε τοκρεας από τα κοκαλα το ψιλοκοβετε και το ξαναβαζετε στην κατσαρολα.Ψιλοκοβετε το καροτο,το σελερι,τα αγγουρακια τουρσι,την σκελίδα σκορδου,και τα ριχνετε και αυτά στην κατσαρολα.Τα ολοκληρα σκορδα και κρεμμυδι που ειχαμε βαλει στη αρχη τα πετεμε.Προσθετουμε στην κατσαρολα τα μπαχαρικα και τα υπολοιπα υλικα και σιγοβραζουμε για δεκαπεντε λεπτακια ακομα.Αποσυρουμε από τη φωτια και αδειαζουμε το μειγμα σε μια φορμα του κεικ.Αφηνουμε να κρυωσει,και τη βαζουμε στο ψυγειο μεχρι την επομενη οπου θα εχει πηξει.Γυριζουμε αναποδα τη φορμα πανω σε μια πιατελα και ξεφορμαρουμε.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου