lixoudis(λιχουδης)

Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2013

lixoudis.gr//ΠΑΤΣΑΣ ΣΟΥΠΑ








ΠΑΤΣΑΣ ΣΟΥΠΑ
Υλικά συνταγής:
1 κιλο μοσχαρίσιες κοιλιες( πατσάς)
1 ξερο κρεμμυδι καθαρισμενο ολοκληρο
3 σκελιδες σκόρδο ολοκληρες
Λιγο ελαιολαδο
1λεμόνι το χυμό
½ φλυτζανι ξυδι λευκο
Αλάτι, άσπρο πιπέρι:
Υλικά  για το σκορδοστούμπι:
 3 - 4 σκελίδες σκόρδο λιωμμενες
Ξύδι ½ κούπα
 Για το σερβιρισμα καυτερό μπούκοβο:
όσο σας αρέσει (προαιρετικά)
 ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
 Βάζετε νερό να βράσει και βράζετε τον πατσά για 15’ λεπτά αφου τον εχετε πλυνει καλα. Αδειάζετε το νερό και το πετάτε. Κόβετε τον πατσα ψιλό ή πιο χοντρό, ανάλογα με το πώς τον προτιμάτε. Βάζετε άλλο νερό να βράσει και προσθέτετε τον πατσά που εχετε ψιλοκοψει.Προσθετετε το κρεμμυδι ολοκληρο 3 σκελιδες του σκορδου ολοκληρες,το λαδι,αλατοπιπερο,το ξυδι,το χυμο λεμονιου. Τον αφήνετε να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει. Μπορεί να χρειαστεί  και 3 ώρες .
  Φτιάχνετε το σκορδοστούμπι χτυπώντας τα σκόρδα μαζί με το ξύδι. Σερβίρετε τον πατσά  με το σκορδοστούμπι και πασπαλιζωντας με το μπούκοβο εάν σας αρεσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου