ΥΛΙΚΑ//Φασολια:
½ κιλο φασολια ξερα.
3-4 κλαρακια σελινο ψιλοκομμενα
2 καροτα κομμενα ροδελες
1 ξερο κρεμμυδι ψιλοκομμενο.
½ φλυτζανι ελαιόλαδο
4-5 κοκους μπαχαρι
½ κ.γ.μπουκοβο καυτερο
1κ.σ.τοματοπελτε
1 κουτι ντοματακια ψιλοκομμενα
Αλάτι-πιπέρι
ΥΛΙΚΑ//Κρεας:
1 κιλο κρεας χοιρινο κομμενο μπουκιες
1κ.γ.παπρικα γλυκια
Αλάτι-πιπέρι
1 μικρο κρεμμυδι ψιλοκομμενο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμενη
2-3κ.σ.ελαιολαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βαζετε τα φασολια στο νερο από το προηγουμενο βραδυ να
μουλιασουν.Σε μια κατσαρολα βαζετε τα φασολια(δες εδω) με όλα τα υλικα να
βραζουν.Αφηστε να σιγο- βρασει για μιση
περιπου ωρα. Σε ένα μπολ βαζετε το κρεας,τα μπαχαρικα και ανακατευετε.Σε
φαρδια κατσαρολα η΄τηγανι ζεσταινετε το λαδι και σοταρετε το κρεας να
ροδισει.Προσθεστε το κρεμμυδι,το σκόρδο και σοταρετε και αυτά.Μεταφερετε το
κρεας στην κατσαρολα με τα φασολια και συνεχιζετε το μαγειρεμα σε χαμηλη φωτια
για 40΄-50΄λεπτα μεχρι να μαλακωσει το κρεας και να χυλωσουν τα φασολια.
πολύ νόστιμα γίνονται και στο φούρνο αφού πρώτα βράσουμε τα φασόλια
ΑπάντησηΔιαγραφή